Over Inventas

Jos van Grinsven

Jos van Grinsven

Inventas is het opleidingsbedrijf van engineer Jos van Grinsven. Een aantal trainingen geeft Jos zelf. Voor de overige trainingen schakelt Jos trainers in die als specialist op hun vakgebied hun sporen verdiend hebben.

De trainers van Inventas zijn gepokt en gemazeld in de praktijk. Zij kennen uw werkveld en begrijpen uw vak. Inventas biedt zowel in company trainingen als trainingen op basis van open inschrijving.

 

De trainers
Ir. Jos van Grinsven (53) is werktuigbouwkundige, opgeleid aan de TU Eindhoven. Hij werkte als constructeur bij ingenieursbureau ACE en bij Akos Engineering, en als senior mechanical designer bij CCM. Ook was Jos docent-trainer voor het vak engineering bij Fontys Hogeschool. Jos werkt sinds 2005 als zelfstandig trainer-coach. Daarnaast is hij actief als senior technical specialist bij MECAL.


Jos van Grinsven over Inventas

“Het trainen van mensen is een vak op zich. Deskundigheid op je vakgebied maakt je nog geen geschikte trainer. Daar is meer voor nodig. Je moet ook weten hóe je kennis overdraagt. En de vaardigheid hebben om dat op een natuurlijke en heldere manier te doen. Ik volg de bewezen methode van Karin de Galan. En ik train bij voorkeur kleine groepen. Hooguit tien deelnemers. Dat vind ik belangrijk. Wie betaalt voor een training bij Inventas, mag een persoonlijke begeleiding verwachten.”


Anderen over Jos van Grinsven

“Dankzij zijn rustige manier van presenteren is Jos goed in staat om ingewikkelde verhalen duidelijk over te brengen aan groepen.”
S. Lock, Lock Engineering

“Jos is een erg gedreven en gepassioneerd docent. Hij brengt de lesstof op interessante, boeiende wijze en gebruikt hierbij sprekende voorbeelden waarbij de leerlingen actief betrokken worden. Door deze manier van lesgeven komt lesstof goed over en blijft zeer goed hangen.”
M. van Meijl, TSG Group

“He is very dedicated to get the best performance out of his students and motivates them to continuously develop themselves.”
P. van Boekel, TFT Tooling

“Personally a decent, no nonsense and righteous man. Nice to work with, he has a lot of experience and is able to teach his skills.”
W. Kerkhofs, Frencken Engineering

“Ik kan Jos van Grinsven bijzonder aanbevelen als trainer en coach. Tijdens de samenwerking die ik met hem heb gehad, heb ik hem leren kennen als bijzonder vriendelijk, geduldig en duidelijk in zijn uitleg. Zijn punctualiteit en gedrevenheid sterken zijn eigenschappen als trainer-coach.”
M.Verhagen, ASML

“Jos van Grinsven is a one-of-a-kind professor. He has a detailed knowledge in many fields of engineering with real-life experience to back this up. Along with this was his gift for transferring this knowledge to others.”
D. Aarts, The Tape Factory