Cursus Design for Manufacturing

In een cursus Design for Manufacturing bij Inventas leer je hoe je zodanig kunt ontwerpen dat je product maakbaar en betaalbaar is. Je leert over maakprocessen en over het toepassen van de juiste ontwerpmethodiek. Het slim- en bewust ontwerpen met gedegen kennis van het maakproces, dat is waar we naar streven in deze training. Ook het helder specificeren en onderbouwen van ontwerpkeuzes is een belangrijke stap op weg naar een goed en prijs-gunstig product. Na een beknopte en heldere uitleg van elk afzonderlijk onderwerp in deze training ga je inzicht krijgen in diverse maakprocessen en leer je daarmee rekening te houden in het gehele ontwerptraject. Je wordt intensief begeleid bij het toepassen van de kennis in de voorbeeldopgaven.

Het doel van onze trainingen is jou als deelnemer nieuwe kennis en vaardigheden te laten opdoen die je direct kunt toepassen in je dagelijkse praktijk. We nemen de praktijk van de groep als uitgangspunt. De rode draad voor het trainingstraject bepalen we aldus samen. Door jarenlange ervaring en vakmanschap snapt de trainer wat belangrijk is in jouw dagelijks werk.


Inhoud

Na een korte heldere uitleg over de onderwerpen begin je aan de oefeningen. De onderwerpen die zoal aan bod komen zijn: Maakprocessen – ontwerpprincipes – ontwerpproces – conceptkeuzes – een solide onderbouwing – functionaliteit – maakbaarheid – betaalbaarheid.

 

Is deze training iets voor je?

  • Geschikt voor process engineers, manufacturing engineers, constructeurs, productontwikkelaars, machinebouwers, architecten mechanica en mechatronica.
  • Hbo/wo werk- en denkniveau

 

Wat levert deze training je op?

  • Je hebt kennis gekregen van uiteenlopende maakprocessen.
  • Weet daardoor hoe die het ontwerp beïnvloeden.
  • Je leert over de manufacturing flow.
  • Weet hoe je het ontwerpproces methodisch aanpakt en de juiste keuzes maakt.

 

Tijden

  • 6 avondbijeenkomsten, van 17.30 tot 21.30 uur, 1x per week of
  • 3 dagbijeenkomsten, van 9.00 tot 16.30 uur, 1x per week.

Certificaat van deelname

Na afloop van de training ontvang je een certificaat als bewijs van deelname.

 

Cursus Design for manufacturing intern

Graag maken we met u een afspraak indien u deze cursus bedrijfsintern wilt organiseren
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jos van Grinsven 040 – 303 46 94 of mail naar info@inventas.nl