Training klantgericht adviseren

Wil je ontdekken hoe je als technisch specialist een opdrachtgever professioneel kunt adviseren? Dan is deze training iets voor jou. Je ontwikkelt essentiële vaardigheden, zoals effectieve vragen stellen en actief luisteren. Daarmee dring je door tot de kern van het vraagstuk van je opdrachtgever. Je vergroot je invloed met effectieve adviezen en een overtuigende presentatie. Na deze training weet jij of de rol van adviseur jou past en wat je ontwikkelpunten zijn.


 

Inhoud van de training

Inzicht in kernkwaliteiten
Wat zijn mijn kernkwaliteiten, mijn valkuilen en uitdagingen. “Zelfkennis is het begin van alle wijsheid”, zei Socrates. Dat geldt zeker voor de professionele adviseur.

Waarde-gericht adviseren
Met de SPECHT® methodiek richten we ons primair op de dynamiek van de opdrachtgever. Wat weten we over zijn Situatie, zijn Probleem, de Effecten en Consequenties daarvan. Geen ‘jumping to conclusions’ maar samen met de klant het vraagstuk en het probleem helder krijgen, waarop wij ons advies perfect kunnen toesnijden. We Helpen de opdrachtgever bij zijn probleemstelling en leveren een advies met toegevoegde waarde. In de training worden praktijksituaties geoefend met een professionele trainingsacteur.

Ontwikkelen van vaardigheden
Een variëteit aan essentiële vaardigheden komt aan bod. Zoals schakelen in jouw rol en positie als adviseur, expert en dienstverlener. Communicatievaardigheden, waaronder actief luisteren en effectieve vraagstellingstechniek, effectief ‘navigeren’ in de organisatie van de opdrachtgever, het geven van positief kritische feedback, vergroten van impact en het geven van een overtuigende presentatie.

Voor wie?

Ben jij de technisch professional die wil verkennen of een rol als adviseur bij je past? Beschik je bovendien over tenminste HBO werk- en denkniveau en minimaal 3 jaar werkervaring, dan is deze training echt iets voor jou.

Jouw opbrengst

  • Vergroting van je zelfkennis, inzicht in invloed
  • Inzicht in jouw waarde als adviseur
  • Vaardigheid in het doorgronden van de behoeften / problemen van de opdrachtgever
  • Vaardigheid in het opstellen van een advies met ‘toegevoegde waarde’
  • Met vertrouwen een presentatie bij een opdrachtgever ingaan
  • Een concreet actieplan voor jouw eigen praktijk

 

Over de trainer

Deze training wordt verzorgd door Peter Bos MSc. Een praktijkman met ruim 25 jaar ervaring als commercieel directeur en general manager in grote en middelgrote internationale technische ondernemingen, als bedrijfsadviseur en als trainer. Een man met een passie voor de ontwikkeling van talent en een gezonde dosis humor.
 

Tijden

2 dagbijeenkomsten, van 09.00 tot 17.00 uur, 1x per week
4 avondbijeenkomsten, van 19.00 uur tot 22.30 uur, 1x per week. De training wordt op verschillende locaties in Nederland gegeven en kan ook bedrijfsintern georganiseerd worden.
 

Bedrijfsinterne training

Graag maken we met u een afspraak indien u deze training bedrijfsintern wilt organiseren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jos van Grinsven 040 – 303 46 94 of mail naar info@inventas.nl
 

Zie ook aanverwante trainingen

 

De essentie van Management en Leiderschap

5 avondbijeenkomsten, van 19.00 tot 22.30 uur, 1x per week
klik hier voor meer informatie over deze training

Mogelijk interessant voor je

Training ‘De essentie van Management en Leiderschap’