Cursus Tekening lezen (4 dagen)

Na de kennismaking met je medecursisten ga je direct aan de slag met oefeningen in het tekeninglezen. De belangrijke afspraken uit de internationale normen op het gebied van Geometrsiche product specificaties zul je stap voor stap leren. Je zult al snel in staat zijn om de juiste symbolen te kennen en om handmatig deze symbolen in reële praktijkvoorbeelden te kunnen toepassen. Tijdens deze training wordt er afwisselend uitleg gegeven door de docent en geoefend door de deelnemers.


Inhoud

Na een heldere uitleg over de geldende symbolen met praktijkvoorbeelden en een kennismaking met de internationale normen op dit gebied zul je al snel in staat zijn om de juiste symbolen te herkennen en om handmatig de symbolen in reele praktijkvoorbeelden te kunnen toepassen. Je leert alles over de symbolen – principes – referenties – ISO-normen uit de GPS matrix.

 

Is deze training iets voor u?

  • geschikt voor inkopers, process engineers, manufacturing engineers, constructeurs, productontwikkelaars, tekenaars, machinebouwers, architecten mechanica en mechatronica
  • mbo/hbo werk- en denkniveau

 

Wat weet u na de training?

  • U kent alles over het bematen, de toleranties en symbolen volgens de internationale normen over geometrische productspecificaties.

 

Wat kunt u na de training?

  • U kunt 2D- tekeningen beoordelen en controleren.
  • U kunt meepraten over technische tekeningen en alles wat daarop vermeld staat.

 

Tijden

  • 4 dagbijeenkomsten, van 9.00 tot 16.30 uur, 1x per week.

Certificaat van deelname
Na afloop van de training ontvangt u een certificaat als bewijs van deelname.

 

Inschrijven/Prijzen

 PlaatsStartdatumBegintijdEindtijdPrijsDagen
InschrijvenEindhoven8 april 201909:0016:30€ 995,-4
InschrijvenWaddinxveenNader te bepalen09:0016:30€ 995,-4
InformatieEindhovenNader te bepalen09:0016:30€ 995,-4
InformatieWaddinxveenNader te bepalen09:0016:30€ 995,-4

 

Cursus Tekening lezen intern

Graag maken we met u een afspraak indien u deze cursus bedrijfsintern wilt organiseren
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jos van Grinsven 040 – 303 46 94 of mail naar info@inventas.nl

Veelgestelde vragen

1. Moet ik alleen maar luisteren tijdens deze cursus?

Nee, tijdens deze cursus ben je als cursist ongeveer 80% van de cursustijd zelf actief bezig. Je krijgt voorbeelden te zien en gaat aan de slag met oefeningen.

2. Voor wie is deze cursus geschikt?

Deze cursus is geschikt voor mensen die graag willen leren om een technische tekening te kunnen lezen en beoordelen. Deze cursus wordt aangeboden op MBO- / HBO- en WO niveau.

3. Hoe is de samenstelling van de cursusgroep?

Bij Inventas formeren we groepen tot maximaal 10 personen. We doen er alles aan om mensen met een vergelijkbaar leertempo in een groep te plaatsen.

4. Wat is er anders aan de cursussen van Inventas?

Voordat we aan de cursus beginnen hebben we al persoonlijk contact met jou als cursist, voor een goede persoonlijke intake. Ook kunnen we zodoende beter een homogene groep samenstellen. Onze trainers leggen goed uit, hebben persoonlijke aandacht voor jou als cursist en kunnen ook na de cursus een stuk begeleiding bieden.

5. Moeten we het na de cursus verder helemaal zelf uitzoeken?

Wanneer je na de cursus persoonlijke begeleiding wilt houden met betrekking tot de gevolgde cursus, dan zijn er mogelijkheden ook na de cursus een stuk begeleiding te krijgen.