Cursus Vorm- en plaatstoleranties

Het stelsel van Vorm-en Plaatstoleranties is een taal die nuttig is voor iedereen die met technische tekeningen te maken heeft. Na een heldere uitleg over de geldende symbolen met praktijkvoorbeelden en een kennismaking met de internationale normen op dit gebied zul je al snel in staat zijn om de juiste symbolen te herkennen en om handmatig de symbolen in je eigen praktijk te kunnen toepassen. Ook dit is een echte aktie training waarin je zelf voor meer dan 80% van de trainingstijd aktief bezig bent.

Als lid van de NEN normcommissie Productgeometrie zijn wij altijd direct op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van Vorm- en Plaatstoleranties wereldwijd.

Het doel van elke training is de deelnemers nieuwe kennis en vaardigheden te laten opdoen die ze kunnen toepassen in hun dagelijkse praktijk. De praktijk van de groep als uitgangspunt nemen is de eerste stap in elke succesvolle training. De rode draad voor het trainingstraject bepalen we aldus samen. Weten wat belangrijk is en daarvoor gaan, samen met jou als deelnemer. Dat is het motto van elke Inventas training.


Inhoud

Na een heldere uitleg over de geldende symbolen met praktijkvoorbeelden en een kennismaking met de internationale normen op dit gebied zul je al snel in staat zijn om de juiste symbolen te herkennen en om handmatig de symbolen in reele praktijkvoorbeelden te kunnen toepassen. Je leert alles over de symbolen – principes – referenties – ISO-normen uit de GPS matrix.

 

Is deze training iets voor u?

 • voor inkopers, werkvoorbereiders, constructeurs, tekenaars, kwaliteitsspecialisten, machinebouwers, architecten mechanica en mechatronica
 • hbo/wo  werk- en denkniveau

 

Wat weet u na de training?

 • U kent de symbolen van de internationale ISO-normen voor vorm- en plaatstoleranties.
 • U begrijpt de betekenis van de symbolen.
 • U kent alle relevante afspraken in de ISO-normen.

 

Wat kunt u na de training?

 • U kunt 2D- en 3D-tekeningen beoordelen en controleren.
 • U kunt tekeningen voorzien van de juiste functionele maten en toleranties.
 • U kunt vorm- en plaatstoleranties op tekeningen interpreteren.
 • U kunt vorm- en plaatstoleranties toepassen bij het maken van tekeningen en aanwijzingen in 2D- en 3D.

 

Tijden

 • 6 avondbijeenkomsten, van 17.30 tot 21.30 uur, 1x per week of
 • 3 dagbijeenkomsten, van 9.00 tot 16.30 uur, 1x per week.

Certificaat van deelname
Na afloop van de training ontvangt u een certificaat als bewijs van deelname.

 

Inschrijven/Prijzen

 PlaatsStartdatumBegintijdEindtijdPrijsDagen
InschrijvenNuenen24 oktober 201809:0016:30€ 995,-3
InschrijvenNuenen14 januari 201909:0016:30€ 995,-3
InschrijvenBoxtel14 februari 201909:0016:30€ 995,-3
InschrijvenNuenen13 maart 201909:0016:30€ 995,-3
InschrijvenBoxtel4 april 201909:0016:30€ 995,-3

 

Cursus Vorm- en plaatstoleranties intern

Graag maken we met u een afspraak indien u deze cursus bedrijfsintern wilt organiseren
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: ir. Jos van Grinsven 085-1303689 of mail naar info@inventas.nl

Veelgestelde vragen

1. Moet ik alleen maar luisteren tijdens deze cursus?

Nee, tijdens deze cursus ben je als cursist ongeveer 80% van de cursustijd zelf actief bezig. Je krijgt voorbeelden te zien en gaat aan de slag met oefeningen.

2. Voor wie is deze cursus geschikt?

Deze cursus is geschikt voor mensen die graag willen leren wat de toleranties op een technische tekening betekenen of hoe je zelf de juiste toleranties op een tekening kunt aangeven. Deze cursus wordt aangeboden op HBO/WO niveau.

3. Hoe is de samenstelling van de cursusgroep?

Bij Inventas formeren we groepen tot maximaal 10 personen. We doen er alles aan om mensen met een vergelijkbaar leertempo in een groep te plaatsen.

4. Wat is er anders aan de cursussen van Inventas?

Voordat we aan de cursus beginnen hebben we al persoonlijk contact met jou als cursist, voor een goede persoonlijke intake zodat we goed kunnen adviseren welke cursus het beste bij je past. Ook kunnen we zodoende beter een homogene groep samenstellen. Onze trainers leggen goed uit, hebben persoonlijke aandacht voor jou als cursist en kunnen ook na de cursus een stuk begeleiding bieden.

5. Moeten we het na de cursus verder helemaal zelf uitzoeken?

Wanneer je na de cursus persoonlijke begeleiding wilt houden met betrekking tot de gevolgde cursus, dan zijn er mogelijkheden ook na de cursus een stuk begeleiding te krijgen.