Inventas is de beste opleider voor technici! En dat al bijna 15 jaar. Hoe wij dit doen? Meer over onze werkwijze vind je op deze pagina. Leren om verder te komen. Daar worden wij blij van. Kennis en vaardigheden leren. Dat geeft je energie. Daarvan krijg je de power om verder te komen. Vergroot je kennis en houd zo zelf de touwtjes in handen in je werk, jouw ontwerp, je tekeningen. Jij bent straks degene die weet hoe het zit. Inventas trainingen zijn ‘hands-on’ doe-trainingen omdat we geloven in leren door oefenen, reflectie en doen!

Onze missie

Het verzorgen van hoogwaardige opleidingen voor technici. Kennis delen. Samen werken aan iets moois, namelijk je ontwikkeling. Het doel van onze cursussen is dat jij jezelf als technicus traint onder onze begeleiding, nieuwe kennis en vaardigheden opdoet die je direct kunt toepassen in je werk. Het kwaliteitsbesef staat hoog in ons vaandel. Klik hier voor een overzicht van de door ons aangeboden trainingen

Wie zijn we

Inventas bestaat uit een team van samenwerkende experts. Deskundigen met veel ervaring in de praktijk. De trainers van Inventas zijn gepokt en gemazeld, elk in zijn of haar eigen vakgebied. Zij kennen je werkveld en begrijpen je vak. De trainers van Inventas willen dit graag delen met technici die verder willen komen.

Wat mag je van een Inventas training verwachten

Leren in een veilige groep met veel aandacht voor oefenen met de lesstof en leren van elkaar. Daarna de opgedane kennis verder oefenen, toepassen en borgen in de praktijk. Klassikaal leren in een kleine groep. Dagelijks in het eigen werk toepassen van wat je in de Inventas cursus geleerd hebt. Een goede groepsdynamiek bevordert het leerproces. Dat streven we na bij elke training. Leren in je eigen tempo. Onder begeleiding van een deskundige trainer.

Hoe pakken we het aan

Na de uitgebreide intake kennen we jou en je persoonlijke leerdoelen. De rode draad voor de training staat grotendeels vast. Nu we ook je persoonlijke leerdoelen kennen, gaan we de training finetunen. We nemen jouw dagelijkse praktijk als vertrekpunt. We streven naar gelijkwaardig leren voor alle deelnemers. Dit komt ten goede aan de groepsdynamiek en het leerresultaat. Geen droge- of saaie luistercursus. Actieve doe-training met veel oefeningen, daar geloven wij in. Je kunt na elke cursus de theorie direct in de praktijk toepassen. Onze klanten waarderen dat met een hoog cijfer. Daar zijn we blij mee. Zie voor meer informatie het overzicht van onze opleidingen. We zijn altijd bereid om jouw vragen te beantwoorden. Je vragen kun je ons sturen via de mail: info@inventas.nl of vraag extra informatie over een van de opleidingen bij ons aan via de links op deze pagina.

Cursus of training

Een Inventas cursus is een echte training. En het trainen van mensen is een vak op zich. Deskundigheid op je vakgebied maakt je nog geen geschikte trainer. Daar is meer voor nodig. Je moet ook weten hóe je kennis overdraagt. En de vaardigheid hebben om dat op een natuurlijke en heldere manier te doen. We passen daarvoor diverse bewezen didactische technieken toe. We trainen bij voorkeur kleine groepen. Hooguit tien deelnemers. Dat vinden we belangrijk. Wie betaalt voor een training bij Inventas mag een goede training verwachten. Samen werken in een kleine groep. Met persoonlijke aandacht en begeleiding.

Deskundige trainers

Een Inventas cursus is een ‘hands-on’ doe-training, verzorgd door zeer ervaren-, vakkundige- en bekwame trainers. Elke trainer bij Inventas heeft zijn of haar sporen verdiend in het vakgebied van de training. Daarnaast heeft elke trainer de nodige ervaring met het trainen van technici. Het doel van elke Inventas cursus is de deelnemers nieuwe kennis en vaardigheden te laten opdoen die ze kunnen toepassen in hun dagelijkse praktijk. De praktijk van de groep als uitgangspunt nemen is de eerste stap in elke succesvolle training. Weten wat belangrijk is en daarvoor gaan, samen met jou als deelnemer. Dat is ons motto voor elke training.

Onze mogelijkheden

Inventas biedt een cursus zowel in-company aan, als op basis van open inschrijving. In-company trajecten hebben een aantal voordelen. Cursisten kennen elkaar. Hoeven niet verder te reizen dan nodig. Aanzienlijke korting op de cursusprijs. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Ervaringen van cursisten

Dankzij zijn rustige manier van presenteren is de trainer goed in staat om ingewikkelde verhalen duidelijk over te brengen aan groepen.

S. Lock, Lock Engineering

Jos is een erg gedreven en gepassioneerd docent. Hij brengt de lesstof op interessante, boeiende wijze en gebruikt hierbij sprekende voorbeelden waarbij de leerlingen actief betrokken worden. Door deze manier van lesgeven komt lesstof goed over en blijft zeer goed hangen.

M. van Meijl, ASML

He is very dedicated to get the best performance out of his students and motivates them to continuously develop themselves.

P. van Boekel, TFT Tooling

Personally a decent, no nonsense and righteous man. Nice to work with, he has a lot of experience and is able to teach his skills.

W. Kerkhofs, Frencken Engineering

Ik kan Jos van Grinsven bijzonder aanbevelen als trainer en coach. Tijdens de samenwerking die ik met hem heb gehad, heb ik hem leren kennen als bijzonder duidelijk in zijn uitleg. Zijn punctualiteit en gedrevenheid sterken zijn eigenschappen als trainer-coach.

M.Verhagen, ASML

Jos van Grinsven is a one-of-a-kind professor. He has a detailed knowledge in many fields of engineering with real-life experience to back this up. Along with this was his gift for transferring this knowledge to others.

D. Aarts, The Tape Factory