Over Inventas

Inventas is het opleidingsbedrijf van mechanical engineer Jos van Grinsven. Cursus verzorgen is hem op het lijf geschreven. Voor de meeste trainingen werkt Inventas nauw samen met trainers die als specialist op hun vakgebied hun sporen verdiend hebben. De trainers van Inventas zijn gepokt en gemazeld in de praktijk. Zij kennen uw werkveld en begrijpen uw vak. Inventas biedt een cursus zowel in company aan, als op basis van open inschrijving.

Onderwijs en ontwikkeling

Kennis helpt je verder. Kennis geeft macht. Vergroot je kennis en houd zo zelf de touwtjes in handen voor jouw ontwerp en je tekeningen. Bij Inventas geloven we dat leren en jezelf ontwikkelen een continu proces is. De trainers van Inventas hebben jarenlange ervaring in hun vakgebied en willen dit graag delen met andere technici. Wij zien de toegevoegde waarde van een combinatie van klassikaal leren en dagelijks in het eigen werk toepassen van hetgeen kort daarvoor geleerd is. Leren in een veilige groep met veel aandacht voor oefenen met de lesstof en leren van elkaar, daarna de opgedane kennis verder oefenen, toepassen en borgen in de praktijk. Na de uitgebreide intake weten we bij Inventas wat de aankomende cursusdeelnemers willen laten leren en hoe we dat gaan aanpakken. We nemen de praktijk van de groep als vertrekpunt. We plaatsen bij voorkeur deelnemers van vergelijkbaar niveau bij elkaar in een trainingsgroep. Dit komt ten goede aan de groepsdynamiek en het leerresultaat. Na de start van de training en een kennismaking met de deelnemers beperken we de uitleg van elke module tot hooguit twintig minuten. Daarin bespreken we het waarom en het hoe van de te leren vaardigheden. Daarna snel aan de slag met voorbeelden en oefeningen. Dus geen droge- of saaie luistercursus. Actieve doe-training met veel oefeningen, daar geloven wij in. Je kunt na elke cursus de theorie direct in de praktijk toepassen. Onze klanten waarderen dat enorm. Daar zijn we blij mee. Zie voor meer informatie het overzicht van onze opleidingen.

“Ik hoor en ik vergeet, ik zie en ik onthoud, ik doe en ik begrijp!” Uitspraak van Confucius.

Begrijpen door oefenen en leren toepassen, dat willen we in elke training bereiken voor onze deelnemers.

De trainers

Inventas trainingen zijn ‘hands-on’ doe-trainingen, verzorgd door zeer ervaren-, vakkundige- en bekwame trainers. Ir. Jos van Grinsven is werktuigbouwkundige, opgeleid aan de TU Eindhoven. Hij werkte als constructeur bij ingenieursbureau ACE en bij Akos Engineering, en als senior mechanical designer bij CCM en MECAL. Ook was Jos docent-trainer voor de vakken Statica, Constructieprincipes en Ontwerpkunde bij Fontys Hogeschool. Jos werkt sinds 2005 als zelfstandig trainer-coach voor Inventas.

Jos over het trainersvak

Het trainen van mensen is een vak op zich. Deskundigheid op je vakgebied maakt je nog geen geschikte trainer. Daar is meer voor nodig. Je moet ook weten hóe je kennis overdraagt. En de vaardigheid hebben om dat op een natuurlijke en heldere manier te doen.  We passen daarvoor diverse technieken toe, onder andere de didactische methode van de Galan. We trainen bij voorkeur kleine groepen. Hooguit tien deelnemers. Dat vinden we belangrijk.
Wie betaalt voor een training bij Inventas mag een goede training plus persoonlijke begeleiding verwachten.

Anderen over Jos van Grinsven

Dankzij zijn rustige manier van presenteren is Jos goed in staat om ingewikkelde verhalen duidelijk over te brengen aan groepen.

S. Lock, Lock Engineering

Jos is een erg gedreven en gepassioneerd docent. Hij brengt de lesstof op interessante, boeiende wijze en gebruikt hierbij sprekende voorbeelden waarbij de leerlingen actief betrokken worden. Door deze manier van lesgeven komt lesstof goed over en blijft zeer goed hangen.

M. van Meijl, ASML

He is very dedicated to get the best performance out of his students and motivates them to continuously develop themselves.

P. van Boekel, TFT Tooling

Personally a decent, no nonsense and righteous man. Nice to work with, he has a lot of experience and is able to teach his skills.

W. Kerkhofs, Frencken Engineering

Ik kan Jos van Grinsven bijzonder aanbevelen als trainer en coach. Tijdens de samenwerking die ik met hem heb gehad, heb ik hem leren kennen als bijzonder vriendelijk, geduldig en duidelijk in zijn uitleg. Zijn punctualiteit en gedrevenheid sterken zijn eigenschappen als trainer-coach.

M.Verhagen, ASML

Jos van Grinsven is a one-of-a-kind professor. He has a detailed knowledge in many fields of engineering with real-life experience to back this up. Along with this was his gift for transferring this knowledge to others.

D. Aarts, The Tape Factory