Over Inventas

 

Inventas is het opleidingsbedrijf van engineer Jos van Grinsven. Een aantal trainingen geeft Jos zelf. Voor een aantal trainingen werkt Inventas nauw samen met trainers die als specialist op hun vakgebied hun sporen verdiend hebben. De trainers van Inventas zijn gepokt en gemazeld in de praktijk. Zij kennen uw werkveld en begrijpen uw vak. Inventas biedt zowel in company trainingen als trainingen op basis van open inschrijving.

“Ik hoor en ik vergeet, ik zie en ik onthoud, ik doe en ik begrijp!” Uitspraak van Confucius.

Begrijpen door oefenen en leren toepassen, dat willen we in elke training bereiken voor onze deelnemers.

 

Onderwijs en ontwikkeling

Bij Inventas geloven we dat leren en jezelf ontwikkelen een continu proces kan- en mag zijn. Wij zien de toegevoegde waarde van een combinatie van klassikaal leren en dagelijks in het eigen werk toepassen van hetgeen kort daarvoor geleerd is. Leren in een veilige groep met veel aandacht voor oefenen met de lesstof en leren van elkaar, daarna de opgedane kennis verder oefenen, toepassen en borgen in de praktijk.

 

De trainers

Ir. Jos van Grinsven (53) is werktuigbouwkundige, opgeleid aan de TU Eindhoven. Hij werkte als constructeur bij ingenieursbureau ACE en bij Akos Engineering, en als senior mechanical designer bij CCM. Ook was Jos docent-trainer voor het vak engineering bij Fontys Hogeschool.
Jos werkt sinds 2005 als zelfstandig trainer-coach. Daarnaast is hij actief als senior technical specialist bij MECAL.

 

Jos over het trainersvak

Het trainen van mensen is een vak op zich. Deskundigheid op je vakgebied maakt je nog geen geschikte trainer. Daar is meer voor nodig. Je moet ook weten hóe je kennis overdraagt. En de vaardigheid hebben om dat op een natuurlijke en heldere manier te doen.  Ik pas daarvoor diverse technieken toe, onder andere de didactische methode van Karin de Galan.
Ik train bij voorkeur kleine groepen. Hooguit tien deelnemers. Dat vind ik belangrijk.
Wie betaalt voor een training bij Inventas, mag een persoonlijke begeleiding verwachten

Anderen over Jos van Grinsven

Dankzij zijn rustige manier van presenteren is Jos goed in staat om ingewikkelde verhalen duidelijk over te brengen aan groepen.

S. Lock, Lock Engineering

Jos is een erg gedreven en gepassioneerd docent. Hij brengt de lesstof op interessante, boeiende wijze en gebruikt hierbij sprekende voorbeelden waarbij de leerlingen actief betrokken worden. Door deze manier van lesgeven komt lesstof goed over en blijft zeer goed hangen.

M. van Meijl, TSG Group

He is very dedicated to get the best performance out of his students and motivates them to continuously develop themselves.

P. van Boekel, TFT Tooling

Personally a decent, no nonsense and righteous man. Nice to work with, he has a lot of experience and is able to teach his skills.

W. Kerkhofs, Frencken Engineering

Ik kan Jos van Grinsven bijzonder aanbevelen als trainer en coach. Tijdens de samenwerking die ik met hem heb gehad, heb ik hem leren kennen als bijzonder vriendelijk, geduldig en duidelijk in zijn uitleg. Zijn punctualiteit en gedrevenheid sterken zijn eigenschappen als trainer-coach.

M.Verhagen, ASML

Jos van Grinsven is a one-of-a-kind professor. He has a detailed knowledge in many fields of engineering with real-life experience to back this up. Along with this was his gift for transferring this knowledge to others.

D. Aarts, The Tape Factory